1- Karadeniz bölgesinde doğal otlar ile beslenen hayvanların yetiştiricilerinden özenle seçilerek alınır ve veteriner kontrolleri yapılarak kesime alınır.


2- Kesimden sonra etlerin gıda mühendisimizin kontrolünde tesisimizdeki soğuk hava depomuzda gerekli şartlarda dinlenmesi sağlanır.




3- İşinde uzman kasaplarımız tarafından gıda mühendislerimiz kontrolünde etlerin kemiklerden ayrılması işi özenle yerine getirilir.




4- Kemiklerin ayrılan et tezgaha alınarak etin parçalama işlemi gerçekleştirilir.


5- Akçaabat Köftesine eşsiz lezzetini veren dana etine; dana içyağı, Trabzon ekmeği ve sarımsak ilave edilerek kıyma çekme işlemi yapılır.




6- Çekilen kıymaya tuz eklenir ve yoğrularak homojen hale getirilir.


7- Gıda mühendislerimiz kontrolünde köftelere şekil verme işlemi gerçekleştirilir.




8- Gerekli hijyenik ortam sağlandıktan sonra ağızları kapatılan pp küvet tabaklarımızın etiketleme-ambalajlama için hazır hale getirilir.




9- Çeşitli ebatlarda paketlenen ambalajlara gerekli olan bilgi etiketleri eklenerek sevke uygun hale getirilir.




10- Depodan çıkarılan ürünlerin gerekli şartları sağlayan soğuk hava depolu araçlarla sevkiyatı yapılarak satış noktalarına ulaştırılır.


Akçaabat Köftesi Üretiminde dana eti, dana iç yağı, meşhur Trabzon ekmeği, sarımsak ve tuzun dışında hiçbir katkı maddesi, domuz eti veya türevi katkıları, aroma veya renklendirici kesinlikle kullanılmamaktadır.

Köftenin taze üretiminde el değmeden modifiye atmosfer ve vakumlu paketleme sistemleri, donuk üretimde -36 ° C de şoklama ve -18 ° C de soğuk depolarda muhafaza sistemleri kullanılmaktadır.

Akçasaray Et Ürünleri'nde üretim, şoklama ve soğuk muhafaza alanları Türk Gıda Kodeksi’ne uygun sıcaklıklarda tutulmakta ve sıcaklık dereceleri ısı kayıt cihazlarıyla bilgisayar sistemlerinden kontrol edilmektedir.